Bælte til sygeplejerskeuniformen

Prototype

År: 2024

Skole: Designskolen Kolding, 4. semester

I dette gruppeprojekt har vi arbejdet tæt sammen med Børne- og Ungeafdelingen på Kolding Sygehus. Gennem semistrukturerede interviews og observationer har vi analyseret os frem til en problemstilling omkring, hvordan vi kan skabe bedre opbevaring i sygeplejerske uniformer.

Sygeplejerskerne har mange vigtige ting i deres lommer, som er nødvendige for at udføre deres arbejde. Alt denne opbevaring, de bærer rundt på hele dagen, udgør en betydelig vægt, som er placeret foran på deres uniform, hvilket gør det ergonomiske aspekt relevant at undersøge. Flere sygeplejersker klager over smerter i nakke og ryg, fordi vægten er dårligt placeret. Derfor har vi gennem research og tests designet en bæltetaske til sygeplejerskerne for at skabe en bedre ergonomisk uniform, så de kan holde længere tid på arbejdsmarkedet og yde deres bedste, når de er på arbejde.

Bæltetasken er lavet i samme materiale som deres øvrige uniform, så den kan vaskes korrekt og også sprittes af, så den ikke behøver at blive vasket hver dag. De store lommer i uniformen giver plads til det hele, og da de kan flyttes rundt på bæltet, kan opbevaringen placeres efter den arbejdsstilling, de er i gang med.