Amalie Petersen

I 2020 startede jeg min hverdag som Furniture Design studerende på VIA i Herning. Jeg har igennem det meste af mit liv haft en interesse for indretning af rum og en sans for æstetik. Jeg er endt det helt rette sted, hvor jeg kan udfolde mig kreativt igennem møbler. Da jeg startede, var jeg helt grøn og anede ikke hvad jeg skulle forvente, og jeg ved stadig ikke, hvor det præcis fører mig hen.

Min legende tilgang til design og min nysgerrighed på at skabe, er kernen af hvem jeg er ― og min drivkraft til at blive ved med at designe.

Igennem mit studie bliver jeg hele tiden klogere på, hvad det er for en verden, jeg er godt i gang med at bevæge mig ind i. I forlængelse af dette bliver jeg også klogere på mig selv og ikke mindst de bevidste valg jeg vil tage med bæredygtige ambitioner in mente.

Mine primære interesser er bæredygtighed, at det jeg designer kan flatpackes, gennemskuelige designs og at det er målrettet small living. Min interesse for at designe til netop denne livsstil er at gøre den mere tilpasset og nemmere at navigere i. Det skal være nemt at minimere den plads vi bor på og forbruget af overflødige ting i hjemmet.

Men måske vigtigst af alt er jeg drevet af en nysgerrighed, der udfolder sig i mine designs.

Uddannelse

2020 - 2022 Designteknolog med speciale i Furniture Design, VIA Design & Business
2022 - 2025 Bachelor i Industrielt Design, Designskolen Kolding