Støttegreb til Odense Letbane

Prototype

År: 2024

Skole: Designskolen Kolding, 4. semester

I et lille projekt valgte jeg at designe nye støttegreb til Odense Letbane - blandt andet for at understøtte FN’s verdensmål 11 i henhold til at kunne skabe sikre og tilgængelige transportsystemer for sårbare befolkningsgrupper, herunder ældre.

Formen og størrelsen på dette støttegreb er tilpasset baseret på ergonomiske principper og test udført på typiske brugere. Rillerne er skabt med det formål at mindske friktionen i hånden, hvilket resulterer i en behagelig brugeroplevelse. Produktet er udviklet med fokus på enkel og nem brug, hvor risikoen for at hænderne sidder fast minimeres, hvilket reducerer potentielt farlige situationer.

Formen muliggør brugen af støttegrebet fra flere vinkler uden behov for stor håndstyrke. Farven blev valgt for at imødekomme alles behov, herunder farveblinde. Støttegrebene er fremstillet af HDPE-plastik og er udstyret med to huller i hver for at forhindre rotation.

Hele udviklingsprocessen har været med udgangspunkt i løbende test af formen i overensstemmelse med ergonomiske principper og vigtigheden af at skabe et universelt anvendeligt støttegreb.