FØNTØRRER

Prototype

År: 2023

Skole: Designskolen Kolding, 2. semester

Dette er mit take på at designe en føntørrer, hvor jeg fokuserede på materialevalg samt størrelse af produktet. PC-plast udgør delene indeni grundet alt det varme, materialet skal kunne tåle. Resten består af ABS-plast grundet et pænere udtryk af føntørreren. Jeg havde mange tanker om materialevalg, da fokus til dels skulle være bæredygtigt, men også et let materiale. Igennem research erfarede jeg, at plast gav mening, da det kan genanvendes, og at der kan opnås en del vægtbesparelse derigennem.

En føntørre holdes mest i ergonomisk dårlige og ukomfortable positioner i længere tid, derfor var vægtbesparelse igennem materialet samt mindre af dette vigtigt for at prøve at opnå en bedre komfort. Føntørrens flade bund skal gøre det muligt at stille føntørren på en flade, hvor man uden af bruge sine hænder stadig kan bruge produktet.

Funktioner og størrelse skal gøre det mere oplagt at transportere føntørren uden den fylder for meget, derfor kan den klappes sammen og nemt pakkes ned i tasken eller skabet.